2017. november 2., csütörtök

Egy kis útmutató a MINI PROEKTEKHEZ

A mini-proekt készítésének alapelvei: 
vCsak a lényeg
vEgyszerű
vÉrthető
vÉrdekes
Nem túl hosszú

Választható témák:
Miért alszik meg a tej?
A jótékony joghurt

Élő szűrők

Miért alszik meg a tej?
Ki foglalkozott először a tej megsavanyodásával, megalvadásával?
Mit fedezett fel?
A tej mely anyagát használják fel a mikroorganizmusok?
Hogy hívják ezeket a mikroorganizmusokat?
Honnan kerülnek ezek a mikroorganizmusok a tejbe?
Hogyan tarthatjuk a tejet frissen? Milyen tartósítási eljárással tartják frissen a tejet?
Miért hasznos a tej? Miért fogyasszunk tejet?

A jótékony joghurt
A joghurt története
Miből készül a joghurt, milyen mikroorganizmusok játszanak közre ebben?
Miért van az, hogy a tejcukorérzékeny emberek tejet nem, de joghurtot fogyaszthatnak?
A joghurt egészségre gyakorolt hatásai

Élő szűrők
A baktériumok és a szenyvíztisztítás
Chlorella a méregtelenítés nagymestere
A szivacsok szerepe a vizek tisztításában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése