vCsak a lényeg
vEgyszerű
vÉrthető
vÉrdekes
Nem túl
hosszúVálasztható témák:
Miért alszik meg a tej?
A jótékony joghurt
Élő szűrők
Miért alszik meg a tej?
Ki foglalkozott először a tej megsavanyodásával,
megalvadásával?
Mit fedezett fel?
A tej mely anyagát használják fel a mikroorganizmusok?
Hogy hívják ezeket a mikroorganizmusokat?
Honnan kerülnek ezek a mikroorganizmusok a tejbe?
Hogyan tarthatjuk a tejet frissen? Milyen tartósítási
eljárással tartják frissen a tejet?
Miért hasznos a tej? Miért fogyasszunk tejet?
A jótékony joghurt
A joghurt története
Miből készül a joghurt, milyen mikroorganizmusok játszanak
közre ebben?
Miért van az, hogy a tejcukorérzékeny emberek tejet nem, de joghurtot fogyaszthatnak?
A joghurt egészségre gyakorolt hatásai
Élő szűrők
A baktériumok és a szenyvíztisztítás
A Chlorella a
méregtelenítés nagymestere
A szivacsok szerepe a vizek tisztításában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése